header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Deventer Energie heeft een vijftal doelstellingen geformuleerd, allen gericht op het realiseren van haar missie ‘het bijdragen aan de vermindering van het gebruik van fossiele energie. Zodat we onze kinderen en kleinkinderen op een bewoonbare planeet kunnen achterlaten'. Onze doelstelling sluiten daarmee aan op klimaatdoel nummer 7 van Parijs.

Energieloket

Zo heeft Deventer Energie het Energieloket in het leven geroepen om de energie-efficiency van woningen, bedrijfspanden en openbare gebouwen te verbeteren. Het Energieloket is hét startpunt voor al uw vragen over zonnepanelen, isolatie, subsidie, financiering, bedrijven en meer. Het loket is in samenwerking met de provincie Overijssel tot stand gekomen.

Duurzame energie

Een andere doelstelling van onze Coöperatie is het realiseren en exploiteren van bronnen van duurzame energie. Inmiddels zijn er een tweetal grote projecten afgerond, het Zonneroosproject wat op het dak van Sallcon (nu KonnecteD) gerealiseerd is en het windpark Kloosterlanden langs de A1. Op dit moment is er een project in ontwikkeling en dat betreft een nieuw postcoderoosproject. 

Informeren

Via onze website, het Energieloket, facebook, Instagram en onze digitale nieuwsbrief bieden wij informatie aan ten behoeve van een doelmatig, efficiënt en duurzaam energiegebruik.

Inkoop en levering

Voor onze leden kopen wij duurzame energie in bij Pure Energie, die een gedeelde eerste plaats heeft in de ranglijst van meest duurzame energieleveranciers.

Bevorderen samenwerking

Tenslotte stellen wij alles in het werk om de samenwerking te bevorderen tussen de leden onderling en marktpartijen, gericht op het bereiken van deze doelstellingen.

 

 

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Nieuws

Activiteiten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.

Wij doen mee!

 • Blanche Betz

  Energiecoach Deventer Energie

  “Ook met kleine stappen kun je bijdragen aan een beter milieu. Ik vind het een uitdaging om samen met iemand te kijken welke stappen haalbaar zijn, rekening houdend met zijn of haar situatie.”

   

 • Dick Glaser

  Ambassadeur Deventer Energie

  “Onze fossiele brandstoffen raken op. Overschakelen op duurzame energie is een must en een kans voor innovatie, werkgelegenheid en ons leefklimaat.”