header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Deventer Energie Coöperatie heeft opdracht gekregen om 20 nieuwe energiecoaches op te laten leiden en in te zetten vanaf april 2020 tot april 2021, in het kader van de RRE subsidie die de Gemeente Deventer heeft ontvangen (zie www.deventerstroomt.nl).

Werving en opleiding energiecoaches

Middels een campagne worden potentiele kandidaten voor energiecoach geworven en vervolgens geselecteerd. Daarna krijgen ze een korte opleiding door SME Utrecht, die hiermee ervaring heeft.

Werven deelnemers

Deelnemers die een energiecoach op bezoek willen worden geworven door een gezamenlijke actie van de gemeente Deventer en Deventer Energie Coöperatie door middel van de websites, advertenties, sociale media e.d.

Uitvoeren woningbezoeken

De energiecoaches worden gedurende een jaar ingezet, afhankelijk van het aantal aanvragen voor bezoeken. Doel is om (maximaal) 1700 bezoeken af te leggen. Tijdens een bezoek bespreken de energiecoaches de energie gerelateerde vragen van de bewoners(s), geven tips over eenvoudige energiebesparingsmogelijkheden, leggen de energienota uit en verwijzen door voor meer informatie naar een energie adviseur, een isolatiebedrijf of een installateur. De energiecoaches worden in dit traject begeleid, zowel individueel als in de groep.

Stand van zaken half mei 2020

Inmiddels hebben zich 37 belangstellende gemeld om energiecoach te worden. Door Corona is het niet mogelijk om de opleiding te laten plaatsvinden. Tevens zijn er praktisch geen aanvragen voor een bezoek aan huis van een energiecoach. De opleiding is nu gepland in juli, zodat we in augustus van start kunnen met huisbezoeken. We moeten het beoogde aantal van 1700 bijstellen naar 1200.

Over de RRE

Met de RRE zetten gemeenten projecten op om huiseigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van led-lampen. Daarnaast gebruiken gemeenten de regeling om advies te geven aan huiseigenaren over energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie.

Wil je nu telefonisch en online hulp bij energiebesparende maatregelen?

Ook in deze Coronatijd kun je bij ons terecht voor hulp bij het nemen van energiebesparende maatregelen aan je huis. Woningbezoeken worden, met inachtneming van de coronamaatregelen, gewoon weer ingepland. Natuurlijk kunnen wij je ook telefonisch of online helpen bij het beantwoorden van vragen rondom subsidies, zonnepanelen, isoleren en meer.

Contact met een energiecoach

 

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Nieuws

Activiteiten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.