header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Het aantal zonne-uren in juli was volgens het KNMI geheel in lijn met de verwachting voor deze maand. Dat had zijn uitwerking op de productie van onze zonnepanelen. De zonnepanelen op het dak van Sallcon produceerden precies in lijn met de verwachting. Cumulatief ligt de productie daarmee iets voor op de verwachte productie.

Juli was een maand ‘volgens het boekje’. De windturbines produceerden iets boven de verwachting voor juli. Daarmee is de cumulatieve jaarproductie tot en met de afgelopen maand nog steeds meer dan 25% hoger dan gemiddeld. So far so good!

De matige start in de eerste drie maanden van dit jaar is inmiddels ruimschoots goedgemaakt. Ook juni was weer een goede zonnemaand met 10% boven verwachting opgewekte zonne-energie. In de 1ste helft van 2020 is er 12% meer geproduceerd dan verwacht. Wil je meer weten over zonne-energie en de verschillende voordelen en nadelen van zonne-energie?

Het windpark produceerde in juni nagenoeg (98%) volgens verwachting. In het eerste half jaar hebben we - met name dankzij de eerste 3 maanden - 28% meer geproduceerd dan verwacht. Tot nu toe is 2020 dus een goed ‘windjaar’.

Heb jij kennis van energiegebruik en de mogelijkheden tot energiebesparing in de gebouwde omgeving? Heb je ervaring met projectmanagement en beschik je over leidinggevende en verbindende capaciteiten? Ben je daarnaast in de periode van 1 augustus 2020 tot circa 1 mei 2021 gemiddeld vijf uur per week beschikbaar? Dan ben jij wellicht de kandidaat die wij zoeken!

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van 9 juni hebben wij afscheid genomen van bestuurslid Henk Kasper. Henk is vanaf het eerste uur betrokken geweest bij de Deventer Energie Coöperatie. Hij heeft de coöperatie helpen groeien en gebracht tot waar we nu staan. Met daadkracht, inzet en betrokkenheid heeft Henk zich 8 jaar verbonden aan onze coöperatie.

Door goed te isoleren blijft je woning koel in de zomer en warm in de winter. Daardoor woon je prettiger en gebruik je minder energie. Minder energie gebruiken is goed voor je portemonnee én het klimaat. Door te isoleren kun je honderden euro’s per jaar besparen op je energierekening.

Het postcoderoosproject op het dak van Sallcon profiteerde volop van de vele zonuren in mei. De productie was in deze maand 28% boven de verwachting. Cumulatief ligt de productie in 2020 12% boven de jaarverwachting tot nu toe. April en mei hebben het slechte eerste kwartaal van dit jaar meer dan goed gemaakt. Heb jij ook interesse in schone energie, maar is het niet mogelijk om zelf zonnepanelen te plaatsen?

Het windpark Kloosterlanden produceerde in mei 10% onder de verwachting voor deze maand. De cumulatieve productie tot en met mei ligt nog steeds ruim 30% boven de verwachting dankzij de goede windmaanden in het 1ste kwartaal. Vooralsnog legt de wind ons dus geen windeieren en is deze groene, lokaal opgewekte energie om meerdere redenen een heel goed idee. Misschien ook wat voor jou?

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.