header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

In december vorig jaar zijn in opdracht van Deventer Energie 250 panelen geplaatst op het dak van Sallcon Werktalent: de eerste tranche van ons coöperatieve zonnedak.

ZonneroosSpandoekOngeveer 190 van deze panelen waren op dat moment uitgegeven. Intussen is dat voor alle 250 panelen het geval: 29 participanten genieten nu van hun eigen zonnestroom, al komt die niet van het eigen dak.

Hoe staat het met de productie? Elk paneel heeft een (piek-)capaciteit van 265 Wattpiek. De verwachte jaarproductie is 262 kWh in het eerste jaar, dus voor 250 panelen: 65.500 kWh. Voorwaarde is natuurlijk dat de zon schijnt zoals in een gemiddeld jaar. In zo’n gemiddeld jaar zorgen de eerste zes maanden voor 54 % van de jaarproductie.

In ons eerste halfjaar – januari t/m juni – is 30.120 kWh toegeleverd aan het elektriciteitsnet, net iets minder dan verwacht. Oorzaak hiervan is het uitvallen van één van de omvormers in de eerste weken van juni waardoor we 3000 kWh misliepen. Deze storing is echter snel opgelost en het toezicht op het functioneren van alle apparatuur verscherpt. Wanneer de weergoden ons de rest van het jaar gunstig gestemd zijn en de zon zich regelmatig laat zien koersen we af op een goed jaarresultaat!

Intussen is de voorinschrijving voor de tweede tranche van de Zonneroos van de Zonneroos geopend. Er is ruimte voor nog veel meer deelnemers, inwoners en/of bedrijven, binnen het postcodegebied. Helpt u mee hen enthousiast te maken of kent u iemand die wellicht geïnteresseerd is? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan geheel vrijblijvend contact met uw contactpersoon op om de interesse te polsen.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.