header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Samen met Duurzaam Diepenveen heeft Deventer Energie Coöperatie op dinsdagavond 29 oktober in het Kulturhus Diepenveen een infoavond gehouden met als onderwerp "Van het (aard)gas af". De avond was goed bezocht door ca. 60 personen. Na een korte energie quiz verzorgde energie adviseur Henk Kasper een presentatie. 

Stap één: isoleren

Na een verhelderende inleiding over de noodzaak van het terugdringen van de uitstoot van fossiele CO2 werd ingegaan op de belangrijkste eerste stappen op weg naar "Van het gas af": isoleren van je woning en dat dat maatwerk is. De volgende stap is dan het vervangen van de gasketel door alternatieven, zoals b.v. een warmtepomp. Om die toe te kunnen passen moet er Lage Temperatuur Verwarming (b.v. vloerverwarming) in de woning aanwezig zijn of aangelegd worden.

Interactieve avond

Na de pauze werden veel vragen gesteld en was er discussie, bijvoorbeeld over het wel of niet overgaan op houtstook (pellets of andere biomassa) en de voor- en nadelen daarvan. Voor verdere hulp bij het isoleren of verduurzamen van je woning kun je terecht bij de wooncoaches van Deventer Energie of, met name voor een advies op maat voor je woning of een totaalplan “Van het gas af” bij een energie adviseur.

Meer over het Energieloket

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.