header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Wij zijn er enorm trots op dat de Deventer Energie Coöperatie tot de winnaar van de Energy Pitch Overijssel 2020 is uitgeroepen! Gisteravond, donderdag 13 februari, werd dit bekend gemaakt tijdens het Kennisfestival Lokale Energie Overijssel, dat voor de derde keer werd georganiseerd. Samen met twee andere genomineerde lokale energie-initiatieven presenteerden wij onze Energy Pitch.

Een filmpje waarin wij aan een jury lieten zien wat we gerealiseerd hebben, ons net geopende Duurzaamheidscentrum in de stadsetalage van het gemeentehuis. Deventer Energie gaat met een voucher van €2.500 naar huis, de andere twee finalisten, Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter en Groen Gebogen uit Dalfsen met respectievelijk €1500 en €1.000.

Beoordeling

De projecten van de initiatieven werden door de vakjury, Henk Visser, Igor ter Halle en Gábor Oolthuis, op verschillende onderdelen beoordeeld. Onder andere op het bereik en bewustwording, hoe ze mensen meenemen, of het idee inspirerend is, en in hoeverre het plan bijdraagt aan de doelstellingen van het programma Nieuwe Energie Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023 en een energieneutraal Overijssel in 2050. Hoewel de jury onder de indruk was van alle initiatieven, toch kon er maar één winnaar zijn. Deventer Energie Coöperatie kwam als uiteindelijke favoriet uit de verf, omdat wij met het gezamenlijke duurzaamheidscentrum de energietransitie in een mooie etalage zet. Inwoners die met een duurzaamheidsvraag bij ons aankloppen, kunnen volgens de jury rekenen op een goede follow-up. Zo komen ze daadwerkelijk verder! Lees hier het volledige artikel op de website van Natuur en Millieu.

Het Duurzaamheidscentrum

In het Duurzaamheidscentrum Deventer zie je hoe je je huis energiezuiniger kan maken en hoe je je kunt voorbereiden op andere manieren van verwarmen. Wat er mogelijk is aan leningen en subsidies en wat je kunt besparen. Over hoe je duurzamer kunt eten en rijden en wat je in je tuin kunt doen. Over wat je met je wijk samen kunt doen. Je kunt er terecht voor advies, er loopt altijd een duurzaamheidscoach rond en regelmatig worden er in en rondom het duurzaamheidscentrum activiteiten georganiseerd.

Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.