header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Als een nachtelijk overval, als een onverwachte uppercut, zo voelt dat corona virus. Onze blauwe planeet zucht al langer onder onze parasitaire leefwijze. Is dit moeder Aarde’s straf, haar onverwachte wraak? Nou nee, wat ons nu gebeurt is al lang bekend, al hebben we het niet willen horen.

Visionaire speech

Kijk bijvoorbeeld naar deze visionaire speech uit 2015 van Bill Gates, waarin hij exact waarschuwt voor wat ons nu gebeurt. Niet de aarde neemt wraak, we doen het ons zelf aan. 

We moéten ons voorbereiden

Een profeet wordt in eigen land niet geëerd, zegt het spreekwoord. Pas later en elders wordt de profeet serieus genomen. Nu nemen we Gates serieus: “hadden we ons maar beter voorbereid!”. De les die we uit deze ellende moeten trekken is dat we onze toekomst serieuzer moeten nemen, en samen -in mondiale samenwerking- álle bedreigingen op tijd moeten aanpakken. En dan niet alleen Corona. We zijn nu gewaarschuwd.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.