header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

In september is de uitvoeringsfase van het project Energiecoaches gestart. Dit is een project in het kader van de RRE subsidie (RRE staat voor regeling reductie energieverbruik - een landelijke subsidieregeling). Voor dit project zijn in het voorjaar 20 mensen uit de gemeente Deventer geworven. Deze 20 energiecoaches gaan vanaf oktober naar de inwoners van Deventer toe om samen met hen te kijken naar de mogelijkheden om energiebesparende maatregelen te nemen aan hun woning.

In samenwerking met de gemeente Deventer zorgen we ervoor dat er minimaal 1000 woningen worden bezocht. De inwoners van Deventer kunnen zich via de website van Deventerenergie.nl of Deventerstroomt.nl aanmelden en een afspraak inplannen met een energiecoach.

Gedegen training energiecoaches

In september geven we de energiecoaches training om hun werk goed te kunnen doen. Deze training bestaat uit twee delen. Twee zaterdagen worden verzorgd door SME uit Utrecht. Zij staan vooral stil bij energiebesparing door gedragsverandering bij mensen en bij gesprekstechnieken van de energiecoaches. Daarnaast zijn er drie avondsessies waarbij onderwerpen als isolatie, glas, ventilatie en apparatuur aan bod komen. Ook wordt stil gestaan bij financierings- en subsidiemogelijkheden. Deze avonden worden verzorgd door Peter Alkemade, Bert de Waal en Guido Bakema.

Meer informatie

Voor vragen over het project kunnen jullie terecht bij de projectleider, Arjan van der Plas: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coƶperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.