header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Bestuurslid zijn van een energiecoöperatie is liefdewerk. Voor ons inkomen zijn we als bestuursleden afhankelijk van ander werk. Nu werken de meeste bestuursleden van Deventer Energie ook beroepsmatig in de wereld van de duurzaamheid. Dat is natuurlijk niet toevallig. We doen ons werk voor de energiecoöperatie uit overtuiging. Practice what you preach.

Veel kennis en expertise in huis

Het is eigenlijk fabelachtig hoeveel kennis over duurzaamheid we in het bestuur verzameld hebben. Guido Bakema weet alles, maar dan ook alles over wind, Knillis van der Burg verdient zijn brood bij CCS energieadvies in Deventer, onze penningmeester Geert Klein Ovink ontwikkelt business voor innovatieve dakpannen met ingebouwde zonnepanelen. Alleen ons bestuurslid Ernst Frank Muller is als advocaat een vreemde eend in de bijt, maar we zijn toch blij dat hij ons altijd op het juridisch juiste pad houdt.

Duurzaamheid - de nieuwe economie

Zo zie je rondom je heen dat duurzaamheid steeds meer business is waar je je bestaan mee op kunt bouwen. Niets mis mee. Duurzaamheid is de nieuwe economie, dat zie je wel in ons bestuur.
Oh ja, zelf werk ik inmiddels ook 100% voor mijn brood in de sector duurzaamheid. Na mijn tijd in het gemeentebestuur heb ik een soort switch gemaakt naar duurzaamheid. Nadat ik een aantal jaren zonneparken heb ontwikkeld werk ik nu via adviesbureau Overmorgen als projectleider voor de regionale energie strategie van de regio Foodvalley (Ede etc). En ik mag een buurgemeente helpen met windenergie, dank zij de ervaring die ik in Deventer heb opgedaan.

Ook kennismaken met deze nieuwe economie?

Zo ontstaat er langzaam een heel nieuwe tak van werkgelegenheid. De energietransitie kost niet alleen geld, maar levert nieuwe kennis en banen op. Nu er veel banen verloren gaan door corona, is dit de kans om de bakens te verzetten. Mocht je een carrière switch willen maken, kom dan langs. Loop een tijdje mee in onze projecten of in het bestuur. Maak kennis met deze nieuwe wereld. Doe nieuwe kennis op waarop je voort kunnen bouwen. Want er ligt nog een hele hoop werk vóór ons. Ook voor jou.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.