header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

De TU Delft is met een nieuwe portal gekomen over fotovoltaïsche (PV) energieopwekking in Nederland, met de focus op het modelleren van PV-systemen. Het Dutch PV Portal is opgezet om publiekelijk toegankelijke informatie te verschaffen over zonne-energie in Nederland, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door de Photovoltaic Materials and Devices (PVMD) groep van de Technische Universiteit Delft.

De website combineert de modelleringsexpertise van de PVMD-groep met real-time en historische meteorologische metingen van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) om een realistische inschatting te maken van de potentiële zonne-energie opwekking in Nederland.

Met het Nederlandse PV-portaal hoopt de PVMD-groep het publiek meer inzicht te geven in zonne-energie en bij te dragen aan de toepassing van fotovoltaïsche energie als energiebron.

 

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.