header

Nederland is verdeeld. De één wil zo snel mogelijk af van olie, gas en kolen; van de ander hoeft dat niet zo nodig. Intussen verschijnen er windparken en zonneweiden in ons landschap en langs onze kust. Gaan we hiermee de klimaatverandering stoppen? Of zullen opkomende landen eerst toch nog heel veel fossiele bronnen opstoken om aan de armoede te ontsnappen? Hoe maken we in de wereld een transitie van fossiele brandstoffen naar schone energie?

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Op dinsdagavond 11 juni 2019 organiseert Deventer Energie weer haar halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering. Het bestuur is van plan hier weer een informatieve avond van te maken. Omdat we graag zoveel mogelijk leden, maar zeker ook niet-leden, willen betrekken bij hetgeen er zich afspeelt binnen en buiten de coöperatie, hopen we natuurlijk op een hoge opkomst.

Nationale Duurzame Huizen Route organiseert in het voorjaar thematours over uiteenlopende onderwerpen. Op 15 juni zijn er drie huizen in de omgeving van Deventer te bezichtigen, te weten in Teuge, Wilp en Twello. Een thematour is een excursie over een specifiek thema waarbij een groep van ca.12 personen 1 of 2 woningen bezoekt. Bijvoorbeeld een Nul-op-de-meter woning, Passiefhuis of huis met warmtepomp, etc.

divider

Samen maken we Deventer klimaatneutraal. Doe mee!

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.