header kl

Samen maken we Deventer duurzaam

Rob van Veenendaal is blij met de aanbevelingen van de wooncoach die hem onlangs bezocht.” Mijn energieverbruik is om verschillende redenen hoog. Ik heb de energiecoach bij ons thuis gevraagd om te kijken hoe we de energierekening kunnen verlagen. Ik kreeg hier reële adviezen voor.

Zo hield hij rekening met het feit dat ik mijn verouderde, maar goed werkende ketel ook weer niet zomaar weg wil doen. Ik kreeg op basis van zijn ervaring aanbevelingen over uitvoerders, zonder tot iets verplicht te zijn. Dat soort advies vind ik prettig.”

Veel adviezen

Rob van Veenendaal woont in een houtskeletwoning met kantoor aan huis. “Zowel het kantoor als de vijver in de tuin veroorzaakt een hoog energieverbruik. Samen met de energiecoach hebben we gekeken naar hoe de energierekening naar beneden kan. Ik kreeg veel adviezen, zowel eenvoudige maatregelen die ons snel resultaat opleveren, als ideeën om ons gedrag aan te passen. Voor onze warmtevoorziening adviseerde hij over te stappen op een lucht-water-warmtepomp. Mijn oude installatie kan ik behouden en in koude tijden kan mijn oude ketel bijspringen. Ook heeft hij samen met ons bekeken of het slim is zonnepanelen aan te schaffen. We zijn eruit dat ze op de garage komen en daarvoor ben ik inmiddels een offerte aan het opvragen.”

Stimulans

“Het bezoek van de energiecoach is een duwtje in de rug om echt iets met energiebesparing te doen. Ik weet nu wat ik wil en hoe ik dat kan bereiken. Ik ben er al mee aan de slag!”

Ook een afspraak maken met een energiecoach? Dat kan hier.

Heb jij ook een duurzaam hart?

Versterk dan onze stem en word lid van
de Deventer Energie Coöperatie.

Word nu lid!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing en meld u hier aan voor onze maandelijkse digitale nieuwsbrief.